Nasz dom

Image Name
Spanie

Dysponujemy czterema pokojami na łączną ilość czternastu osób. Kliknij na obrazek i przeczytaj więcej.

Image Name
Jedzenie

Przez żołądek trafiamy do serc naszych gości. Kliknij na obrazek i przeczytaj więcej.

Image Name
Grillowanie

Kochasz grillownie? Nasza bacówka to miejsce dla Ciebie. Kliknij na obrazek i przeczytaj więcej.



Przepisy Pani Ani

Jedzenie jest u nas najpyszniejsze w całych Gorcach. Przepisy są tradycyjne, przekazywane z pokolenia na pokolenie, a składniki na potrawy głównie są własnej chodowli, wliczając w to zarówno owoce, warzywa, grzyby jak i mięso oraz nabiał.

Serwujemy Wam śniadania, obiady i kolacje, a wszystko naturalne i zdrowe - twarogi, oscypki, bunc, swojska kiełbasa, dżemy i inne domowe przetwory. Poniżej nasze przepisy i zdjęcia. Zadzwoń, a dowiesz się więcej ...

Zupa grzybowa

Składniki:
500g ziemniaków
3 marchewki
pęczek włoszczyzny
100g borowików suszonych
sól, pieprz, śmietana

Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy marchewkę i włoszczyznę. Wszystkie składniki gotujemy aż będą miekkie. Grzyby gotujemy osobno i dodajemy na końcu do ugotowanej zupy. Zabielamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem.

Placek z jagodami

Składniki:
300g mąki
150g tłuszczu
100g cukru
3 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2l. jagód leśnych

Przepis:
Ze składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i każdą rozwałkować. Na jeden placek dajemy jagody posypane cukrem. Przykrywamy drugim plackiem, pieczemy około 40 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.